Spectacolul Scolii de Vara Balet Bucuresti

0
476

Spectacolul Scolii de Vara Balet Bucuresti – NOrIgini

Sala Mare a Palatului Copiilor din Bucuresti

Marti, 29 Iulie 2014, ora 19:00 – Intrarea libera

 

Asociatia Miscarea pentru Balet si Artele Spectacolului prezinta spectacolul NOrIgini in coregrafia lui Bogdan Nicula – Evenimentul numarul 1 al acestei veri; Protagonisti: elevii Scolii de Vara Balet Bucuresti organizate de MBAS cu sprijinul partenerului principal – Casa de Balet

Spectacolul va fi alcatuit din doua piese coregrafice de factura diferita care vor fi montate si coregrafiate in timpul Laboratorului Coregrafic, impreuna si pentru cursantii Scolii de Vara „Balet Bucuresti” de catre Bogdan Nicula.

noi origini

„Egal 16”
coregrafia: Bogdan Nicula
muzica: Paul Calderone 

Este o piesa coregrafica in care se va expune tot ceea ce se invata, lucreaza si dezvolta in timpul cursurilor. Limbajul coregrafic va fi o fuziune intre dansul clasic si tehnica contemporana. Fetele vor fi in poante si baietii in flexibili sau talpa goala.

„Amprente”
coregrafia: Bogdan Nicula
muzica: George Enescu – Poema Romana

Ideea acestei piese coregrafice pleaca de la conceptul inovatiei. Inovatia poate incepe de la oricare dintre noi si fiecare personalitate are sansa de a produce si/sau declansa un pas mai departe pentru societate fie ea in forma micro sau macro. Poate nu reusim sa vedem de fiecare data ca progresul interior sau exterior este benefic, dar vom fi afectati de el fie ca dorim acest lucru sau nu. Schimbarea nu este nici benefica nici malefica… este schimbare. Daca stam pe loc insemna ca suntem in declin. Schimbarea si inovatia ne imping sa mergem mai departe. Poate nu stim tot timpul incotro mergem dar continuam sa inaintam si sa largim poteca societatii in general si cea proprie in particular.

Limbajul coregrafic va fi unul mai liber cu reverberatii si insertii din dansul clasic. Fizic, atletic, un limbaj poate fara atat de multe granite si ziduri.

Sursa: Facebook MBAS

BaletRomania, 8 iulie 2014 – 7:35 PM