Sighisoara patrimoniu cultural viu

0
683

Festival International de Balet 

26 – 28 Iunie 2014

Fiecare pas, va fi un pas de dans!

 

Festivalul Internațional de Balet cu Competiție și Gală (FIBS) este un eveniment major din cadrul platformei Sighișoara – Patrimoniu Cultural Viu – ediția de vară, iunie 2014. 

 

Proiectul are ca obiectiv lansarea unui Festival Internațional de balet clasic și contemporan, pentru tineret, adresat elevilor și absolvenților de la liceele de balet din țară și din străinătate, școlilor și cluburilor de amatori ai acestui gen artistic, ca eveniment de anvergură care să contribuie semnificativ la promovarea identității spirituale a unui centru cultural și istoric, precum și atragerea unui mare număr de spectatori și turiști, pasionați de acest gen artistic.


Impactul și audiența FIBS, atât în rândul participanților, cât și în cel spectatorilor, se bazează pe notorietatea personalităților din care este format juriul, pe complexitatea și standardul evenimentului – concurs pe secțiuni și gală, pe caracterul spectaculos și atractiv al manifestărilor și nu în ultimul rând, pe valoarea premiilor – 5.000 euro.
În ediția de vară SPCV, spectacolul și grația se pregătesc să facă parte din viața oamenilor din cetate, locuitori și pelerini. Fiecare pas, va fi un pas de dans!

Sighisoara patrimoniu cultural viu (SPCV) este o platformă de evenimente prin intermediul căreia se dezvoltă o strategie de promovare a patrimoniului cultural și imaterial într-o agendă cultural-educativă adaptată specificului site-ului UNESCO și comunității, prin care se susține diversificarea ofertei artistice, necesară activării turismului cultural, de evenimente, în completarea celui istoric.

AGENDA DE EVENIMENTE – EDIȚIA DE VARĂ, IUNIE 2014

FIBS: Festivalul Internațional de Balet Sighișoara cu Competiție și Gală
OCHELARII PROFESORULUI DE ISTORIE: ateliere de studiu și expresie artistică cu tematică medievală pentru copii și adolescenți
ATELIERE TEMATICE de artă plastică cu expoziții ad-hoc în aer liber
RENAȘTEREA ORAȘULUI MEU (atelier civic de educație non-formală adresat adolescenților): dezbatere pe tema identificării de noi formule de evenimente artistice, culturale și educative care să implice un număr tot mai mare de locuitori ai Sighișoarei, în calitate de beneficiari direcți și indirecți ai manifestărilor.
SUNT GHIDUL CETĂȚII! concurs de cunoștințe istorice
DETECTIV ISTORIC: o zi din viața unui personaj din cetate – Conferințe publice
DIN CUPTORUL MEȘTERULUI BRUTAR: târg de pâine și produse tradiționale de patiserie

 

http://spcv.ro/

Regulament Competitie FIBS 2014 Membrii juriului FIBS 2014 Facebook FIBS

 

 

Balet Romania – un concept Alexandru Marinescu – articol publicat in 20 Iunie 2014