Scurt si la obiect: Hipnoza prin balet

0
654

Nu-i putin paradoxal ca amintirile cele mai vii sunt din momentele in care timpul a stat in loc si parca nu s-a intamplat nimic, de fapt?

 

Unul dintre lucrurile care ma hipnotizeaza pe mine este baletul. Ma uit la picioare care zboara fara pic de efort si care se invart in piruete cu varfurile indreptate in sus, la brate care prind talii diafane cu un echilibru perfect, la glezne care se indoaie si se indreapta si se indoaie si se indreapta din nou in saritura, aruncate de un resort ascuns subtil undeva prin podeaua scenei.

 

Cand eram foarte mica am facut balet, dar a fost cam dureros. Mai ales pozitia nr. 5 cu genunchii indoiti, care reusea sa imi intinda muschi pe care nu stiam ca ii am. La varsta aia, baletul imi placea doar pentru ca era singurul context in care puteam sa fac cate tumbe, piruete si topaituri voiam, intr-un cadru organizat.

 

Mai tarziu, am descoperit spectacolele de balet de pe Mezzo TV si TVR Cultural. Eram in liceu si negociam cu colegele de camera sa nu schimbam postul, ca un balet rusesc danseaza pe Spargatorul de Nuci. De altfel, a si ramas baletul meu preferat pana acum: dansul spaniol, Zana Dulciurilor, Valsul Florilor si toate balerinele cu miscari exacte, ca ale papusilor. Poate si pentru ca imi place muzica clasica de cand eram mica si imi imaginam cum se transforma spargatorul de nuci in print si traieste fericit cu fata, in taramul dulciurilor 🙂

 

Problema mea e ca am ajuns perfectionista. Imi plac numai anumiti balerini, miscarile dificile executate perfect, sunt atenta la tempo, la coregrafie, la decor, la tot. Mi-am dorit intotdeauna sa merg la un spectacol de balet, dar n-am facut asta pana acum. O data, am fost la un pas sa-mi iau bilete, dar am cerut pareri inainte si cineva mi-a povestit ca vazuse spectacolul si nu-i placuse deloc. Asa ca, mai mult de teama sa nu fiu dezamagita, nu am mai fost.

Continuarea articolului aici: http://www.carmenalbisteanu.ro/2012/01/23/hipnoza-prin-balet/

Autor: Carmen Albisteanu

 

Multumim autorului pentru colaborare!