Scoala de Balet Studio „M”

0
1722

Înfiinţată în anul 1982 de către doamna Magdalena ROVINESCU, şcoala de balet pentru copii „M BALLET STUDIO” funcţionează de atunci, fără întrerupere, în cadrul Operei Naţionale din Bucureşti (ONB). Condusă artistic de fosta prim-balerină a ONB, Studioul M Balet şi-a propus şi a reuşit să descopere şi să promoveze tinere talente care poartă faima baletului românesc în întreaga lume.

Sensibilă şi severă, Magdalena ROVINESCU îi învaţă pe copii să se mişte cu eleganţă, să asculte muzica de balet, să aibă o ţinută dreaptă şi frumoasă, să-şi disciplineze paşii, să iubească muzica şi dansul – într-un cuvânt, să contribuie la educaţia artistică şi la conturarea unei personalităţi de excepţie.

Şcoala de balet pentru copii i-a atras ca un magnet atât pe cei mici, cât şi pe părinţii acestora. Viitorii balerini sunt selecţionaţi şi repartizaţi în clase de balet specializate în dans clasic, dar şi dans de societate şi contemporan. La sfârşitul fiecărui an, munca lor este aplaudată şi recunoscută în spectacolul devenit deja tradiţional “Magazinul de păpuşi” (peste 10 mii de spectatori în 25 de ani).

Având în vedere aprecierea ţinutei artistice a micuţelor balerine, anul 2006 a fost al treilea an consecutiv în care un număr de 15 copii – reprezentanţii cei mai talentaţi ai “Studio M Balet” – sunt invitaţi de către Centrul Cultural „Neuchâtel” – Elveţia si Legnago – Italia (2007), pentru a prezenta dansuri din balete celebre pe muzică clasică (Esmeralda, Baiadera, Coppelia, Lacul Lebedelor).

Menire:

-descoperă talente

-dezvoltă aptitudinile artistice

-formează simţul estetic.

Influenţă asupra elevilor:

Copiii trupei de balet se disting prin: ţinută eleganţă, stil, deprinderi de comportament social, comunicativitate, spirit de echipă – toate calităţile necesare în orice profesiune modernă.

Adresa:

începând din martie 2019: Bd. Carol I, nr. 61, et. 5 şi facebook

Magda Rovinescu: 0740 65 62 97