Romani pentru o lume – o campanie pentru excelenta in arta

0
475

SUSTINE-TI FAVORITII!

URMARESTE DECIZIA FINALA A JURIULUI SI A SPONSORILOR!

CONCURS NATIONAL – TRIBUT VALORILOR CULTURALE ROMANESTI

 

Până la data de 27 Noiembrie 2013 votul tău contează in pagina de facebook Romani pentru o lume –  https://ro-ro.facebook.com/RomaniPentruOLume pentru susţinerea candidaţilor declaraţi admişi in campanie şi câştigarea Premiului de Popularitate. Tot în data de 27 Noiembrie, prin votul juriului şi al sponsorilor, vor fi desemnaţi câştigătorii subcategoriilor prezente în concurs.

 

Fundaţia Sergiu Celibidache inițiază „Români pentru o lume”, o campanie de responsabilitate socială ce se adresează României şi promovează valorile naţionale, încurajând tânăra generație în a-și urma visul, indiferent de segmentul cultural în care activează. 

Campania „Români pentru o lume” reprezintă un tribut adus marilor personalităţi româneşti ce au adus mândrie şi glorie României, peste tot în lume și aduce în atenţia fiecăruia dintre noi pe conaţionalii noştri care, prin activitatea lor, rămân nemuritori. Romani pentru o lume reinstaureaza valorile româneşti uitate în conştiinţa noastră, pentru a motiva şi inspira generaţiile existente şi viitoare să câştige sentimentul de mândrie naţională. Amintind de personalităţile istorice, promovându-le pe cele contemporane, oferind posibilităţi de afirmare pentru tânăra generaţie, oferind şansa că visul poate deveni realitate, se castiga încrederea că România înseamnă acasă. Campania „Români pentru o lume” se desfăşoară în trei etape: În prima etapă, care a avut loc începând din 16 decembrie, şi până în martie 2013, se redescopera valorile Romaniei care au avut o contributie de necontestat pentru cultura mondiala: Mircea Eliade, Emil Cioran, Nicolae Grigorescu, George Enescu, Edward G. Robinson, Jean Negulesco şi Sergiu Celibidache.

În partea a doua a campaniei, ce a avut loc în martie-iunie 2013, sunt sustinute valorile culturale contemporane, ale căror nume răsună cu mândrie peste graniţele României. Printre cei care s-au alăturat pentru etapa a doua îi mentionam pe: Marcel Iureş, Alex Rotaru, Alexandra Nechita, Dorotheea Petre, Vladimir Cosma, Alexandru Tomescu, Ada Condeescu şi alţii.

Cea de a treia etapă, şi ultima, din perioada iunie-noiembrie 2013, a campaniei „Români pentru o lume”, se remarcă prin organizarea unui concurs naţional online (pe www.romanipentruolume.ro şi pe pagina de Facebook) de tribut adus culturii sau unei personalităţi anume, prin care oameni din domenii diferite ale culturii se vor putea înscrie astfel încât să dedice o pictură, o compoziţie, o sculptură, un poem, etc.. În urma unui vot de specialitate şi prin votul sponsorilor, cei selectaţi vor merge în finală, unde vor fi jurizaţi de către un juriu de specialitate şi de către public. Câştigătorii vor primi burse în România şi în străinătate. 

Perioada desfăşurării concursului: 2 septembrie – 27 noiembrie 2013. Pot participa la acest concurs toate persoanele fizice, cetăţeni români, rezidenţi în România sau în alte ţări, având în momentul înscrierii vârsta maximă de 25 ani. Înscrierea în concurs se va face în perioada 2 septembrie – 30 octombrie 2013. 

Categorii concurs aici (de interes sectiunea dans clasic): CATEGORII CONCURS

Sursa info si foto: romanipentruolume.ro

Date de contact :

Fundaţia Sergiu Celibidache

Telefon: + 4021 315 05 69

Telefon/Fax: + 4031 100 17 68

office@fundatia-celibidache.com

Adela Vrînceanu

adela@fundatia-celibidache.com

Simona Cristea

simona@fundatia-celibidache.com

Website: http://www.romanipentruolume.ro/

Regulament: http://www.romanipentruolume.ro/regulament

BaletRomania, 23 Octombrie 2013; info si in blogul BaletRomania http://baletromania.blogspot.ro/