Povesti din Padurea Muzicala

0
857

„Consider muzica unicul mijloc de a da glas strigătelor sufletului, cu tainicele lor unduiri” spunea cândva George Enescu, marele nostru compozitor care prin unicitatea muzicii sale ne-a făcut să fim europeni cu mult timp înainte de aderarea din zilele noastre.

Studiile au demonstrat de nenumărate ori impactul extraordinar, avut asupra creierului copiilor, pe care îl are muzica lui Mozart – efectul Mozart – şi l-au asemuit cu un tratament general valabil de armonizare a funcţiilor neurologice determinante în formarea întregului organism.

Din dorinţa-mi sinceră de a vă oferi un itinerar încântător şi pentru că baletul fără muzică nu poate fi conceput, vă propun să parcurgeţi în taină filele, cu măiestrie orânduite, a celor 7 volume din colecţia „Poveşti din Pădurea Muzicală” editate sub patronajul ziarului Adevărul.

Ecourile muzicii lui Vivaldi, Bach, Mozart, Chopin, Ceaikovski, Strauss şi Beethoven răsună din paginile cărţilor, cu mare gingăşie măiestrite, iar ineditul constă în transformarea acestor Titani ai muzicii în nişte spiriduşi puşi pe şotii, care-i atrag pe copii în pădurile fermecate de muzică, metamorfozându-se astfel în personaje de poveste ca regii şi prinţesele din basme.

Consider muzica drept calea de pătrundere în sufletul oricărui copil, fiindcă prin ea se pot înălţa, pot vibra şi transmite sentimente nebănuite aceşti oameni mici, în devenire în care noi părinţii am investit tot ce a fost mai bun.

Un părinte iubitor…

Barbu Mădălina