Modefit Studio

0
930

Balet clasic  Curs incepatori – initiere in tainele baletului clasic

Poate cea mai suava forma a dansului – baletul,  a aparut la curtea franceza inca din secolul XV, atunci cand s-a dorit ca scrima sa fie transpusa intr-o forma artistica. Spectacolele de balet care mai intai se desfasurau doar la curtile regale, aveau ca baza muzica clasica, miscarile nefiind atat de elaborate. Cu timpul insa, baletul a ajuns sa se dezvolte, sa imprumute sau sa inventeze noi si noi miscari. Baletul neoclasic, cel contemporan sau baletul post structural sunt doar cateva dintre noile subgenuri.

Cursul de balet invita la descoperirea dansului fie ca pe un mijloc de recreere sau de modelare fizica, fie ca pe un mod de exprimare artistica personala, sau ca o potentiala profesie viitoare. Cursurile vor sa vina in sprijinul parintilor prin listarea si cultivarea aptitudinilor artistice ale copiilor, ce contribuie cu succes la formarea unei educatii deosebite. Cursurile au ca scop nu numai obtinerea unor abilitati la nivel de excelenta in arta dansului, dar si educarea elevilor sai, sa lucreze intr-un mediu competitiv si disciplinat.

Baletul este potrivit in special fetelor, si poate fi practicat de la varste foarte fragede (4 ani). Clasele de balet clasic pentru copii sunt o buna forma de educare si afirmare prin care copilul are ocazia de a-si dezvolta calitatile fizice si creative si de a obtine o postura corecta si armonioasa a corpului. Ca orice tip de miscare, si baletul imbina intarirea musculaturii si a conditiei fizice cu stimularea activitatii cerebrale. Cere multa concentrare, ajuta la eliberarea tensiunilor, la relaxarea organismului si la oxigenarea creierului. Specialistii au descoperit ca cei care practica baletul au un nivel mai ridicat de incredere in sine.

Modefit Studio – Profesor coordonator si coregraf, Macovei Ana, absolventa a Academiei de Muzica Gheorghe Dima, Cluj

Adresa: Str. C. Brancoveanu nr. 12, Satu Mare, Romania

Tel: +40-745-927.764, E-mail: macoveiana1@gmail.com

Fb:  https://www.facebook.com/Modefitstudio/timeline