Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” – Bucureşti

0
3014
Este uşor să înveţi a merge. Important este încotro te îndrepţi.
Noi, împreună cu familia ta, te călăuzim spre reuşită şi împlinire, căci
TU NE REPREZINŢI!
 

Liceul de Coregrafie ”Floria Capsali”, Bucureşti vizează o dezvoltare multilaterală a viitorului artist-dansator, fiind structurat pe două direcţii: cursuri de cultură generală, similare programei tuturor liceelor de profil umanist si cursuri de specialitate, concepute să asigure pregătirea profesională a viitorilor balerini:

  1. dans clasic
  2. dans românesc
  3. dans contemporan
  4. dans istoric
  5. dans de caracter
  6. repertoriu individual şi de ansamblu
  7. ritmică, istoria baletului, improvizatie.
  8. studiu pian

Elevii liceului nostru îşi desfăşoară pregătirea de specialitate în sălile de balet de la sediul şcolii noastre şi în sălile de balet şi studii de la Opera Naţională Bucureşti şi Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian”, instituţii culturale de marcă cu care liceul nostru are contracte de parteneriat.

De asemenea, elevii se bucura de oportunitatea de a face parte din distributia multor spectacole organizate de Opera Nationala Bucuresti.

Existenţa în cadrul U.N.A.T.C. a secţiei de Coregrafie conferă absolvenţilor Liceului de Coregrafie ,,Floria Capsali’’ posibilitatea de a se forma ca viitori pedagogi şi coregrafi ai baletului românesc.

* Pentru elevii din provincie, exista posibilitatea cazarii lor la caminul Colegiului National de Arta „Dinu Lipati” (in aceeasi locatie)

Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” – Bucureşti organizează selecţie în vederea înscrierii la clasele I-IV (program suplimentar de artă) şi la clasele V-VII (program integrat de artă), prin verificarea aptitudinilor fizice şi a talentului artistic.

Incepand cu anul scolar 2005 – 2006 se infiinteaza in cadrul Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” un program suplimentar de arta incluzand 2 ore saptamanal de dans clasic pentru copiii ciclului primar. Inscrierile se fac in perioada 10 aprilie – 10 septembrie anul curent . 

Informaţii suplimentare si informatii despre perioada selectiei la secretariatul liceului.

Adresa liceului: str. Cpt. Preoţescu, nr.9, sector 4, (zona 11 Iunie, în spatele Mitropoliei)

E-mail: floriacapsali.coregrafie@yahoo.com

Tel: 021.336.37.92, 021.336.78.50

Website: http://floriacapsali.wordpress.com/