La Sylphide Ballet School

0
1960

„La danse est une poésie muette” (Simonide de Céos)

Dansul este arta miscarii corpului uman in concordanta cu spatiul si timpul, iar legatura dintre acestea se realizeaza prin intermediul ritmului si compozitiei coregrafice. Aceasta este definitia dansului, asa cum ati putea-o gasi in dictionarele de specialitate. Ceea ce nu veti gasi insa pomenit in niciun dictionar este bucuria de a dansa, bucurie pe care o poti asemana cu cea pe care ti-o da prima floare de primavara, primul suras al unui copil sau aparitia curcubeului dupa ploaie.

Scopul scolii noastre este de a da copiilor aceasta bucurie. Satisfactia noastra, a profesorilor, sunt zambetele lor si felul in care se mandresc cu reusitele pe care le obtin pe parcursul unui an scolar. Si, in 15 ani, reusitele lor au fost si ale noastre: fetite ai caror primi pasi i-am indrumat au ales baletul ca meserie, ajungand chiar si studente la Facultatea de Coregrafie, copii care au descoperit bucuria dansului ca “puisori” ai scolii noastre au fost acceptati la prestigioase scoli de balet internationale, iar când tinere domnisoare ne opresc pe strada si ne multumesc pentru ceea ce le-am invatat, chiar daca au ales o alta meserie, inimile noastre se încalzesc. In acesti 15 ani am organizat 28 de spectacole, am facut schimburi culturale cu Italia, am participat la emisiuni televizate, am bucurat ochii a mii de spectatori si inimile a mii de copii. An de an le aratam copiilor dumneavoastra cat de frumoasa este aceasta arta invatandu-i nu numai balet clasic, ci si dans modern, contemporan, dansuri ale popoarelor (tarantella, tango, vals, ceardas…) si facem asta gradat, cu programe gandite special pentru fiecare grupa de varsta. In acest fel, de la 4 ani si muzica adecvata ajungem ca elevii nostri sa danseze pe muzica de Bach, Mozart, Shostakovich si Enescu. Si, chiar daca nu toti elevii vor alege un viitor legat de balet, toti vor fi câstigat din anii petrecuti cu noi eleganta in miscare si in tinuta, deschiderea spre cultura si amintiri nemuritoare ale emotiei traite pe scena, sub lumina reflectoarelor. Iar pozele cu fetite emotionate si fericite îmbracate in costume care mai de care mai frumoase vor fi cândva aratate copiilor lor, pe care ii asteptam sa ne fie elevi. Lasati-va deci copiii sa zboare pe aripile dansului, sub indrumarea noastra plina de profesionalism, rabdare si dragoste.

Colectivul La Sylphide Ballet School

Profesorii La Sylphide: http://www.baletcopii.com/profesori/

Studioul de Dans La Sylphide a fost fondat in 1999 ca scoala de balet pentru copii,  o optiune pentru educatie prin dans, petrecerea timpului liber prin miscare si divertisment. De atunci, urmare a dezvoltarii si a diversificarii cerintelor parintilor si copiilor, s-au infiintat si cursuri de dans modern iar din ianuarie 2011 exista si cursul numit “baby ballet” adresat copiilor intre 2 ani si jumatate si 4 ani.

 

Incepand cu anul 2010 in cadrul scolii numarul 1 din Romania functioneaza 4 grupe de „professional ballet”, preparatory (7 – 8 ani), level one (9 – 10 ani), level 2 (11 – 12 ani) si level 3 (13 – 14 ani),

Copiii sunt alesi in urma unei auditii, pe principiul scolilor europene de specialitate si fac intre 5 – 14 ore pe saptamana de balet, repertoriu, dans contemporan si dans de caracter, avand posibilitatea de a opta astfel pentru performanta. Profesorii acestor grupe sunt Lorelei Bari, Anca Mandrescu, Ana Caraianopol, Delia Hantiu si Cristina Marinescu.

Acest lucru inseamna ore de studiu intensiv, pregatirea unor variatii clasice sau dansuri de grup, participarea la prestigioase concursuri de balet sau de coregrafie din lumea intreaga si, nu in ultimul rand, o buna si atenta educatie si formare pentru copiii „La Sylphide” care vor sa treaca dincolo de limita baletului practicat ca hobby sau pentru miscare.

La Sylphide balet si performante

Totodata, programul intensiv reprezinta o excelenta alternativa pentru scoala de coregrafie si constituie un suport necesar si important pentru dezvoltarea ulterioara a scolii. In Scoala La Sylphide viitorul este anticipat si cele mai bune solutii privind cariera dar si simpla pregatire a copiilor sunt gasite an de an. Aici fiecare copil este important pentru ca reprezinta culoarea, sufletul si bucuria familiei La Sylphide, bucurie manifestata in spectacole minunate si pline de culoare, in ore de studiu conduse de profesori competenti si comunicativi, in zile pline de emotie pozitiva in concursuri nationale sau internationale.

Informatii la zi despre performantele copiilor La Sylphide gasiti in pagina de Noutati a sitului La Sylphide Ballet School: http://www.baletcopii.com/category/noutati/

Marturiile acestora sunt relevante si ne motiveaza pentru a continua povestea La Sylphide si a oferi in continuare o pregatire excelenta copiilor, bucurie si un viitor mai frumos.

Nou! Din Martie 2015 cursuri pentru adulţi! 

Nou! Din anul scolar 2016 – 2017, elevii La Sylphide Ballet Academy, prin programul de parteneriat cu Institutul Coregrafic de stat Kiev, Ukraina, au posibilitatea de a obtine diploma de stat recunoscuta international, diploma de balerin profesionist!

Locatii si contact La Sylphide Ballet School Recreativ:

Str. Precupeţii Vechi, nr. 30, sector 2, Bucuresti

şi Pipera: B-dul Pipera, nr. 41A (in cladirea BancPost, etaj 1)

021-2104752
0722-476176
Str Precupetii Vechi nr 30

0749-476176
Bd Pipera nr 41A

0744-580880
director Lorelei Bari

LA SYLPHIDE ACADEMIC

Str. Parintele Galeriu, nr. 12-14, Sector 2, Bucuresti

Web: http://www.baletcopii.com/

Fb: Facebook La Sylphide Ballet School

Yt: Youtube La Sylphide Ballet School

La Sylphide Ballet School Bucuresti ROMANIA