Great Russian Ballets in Romania

0
118

 Turneul din Romania prezentat de Great Russian Ballets face parte din turneul mondial 2012 al carui debut a avut loc in Statele Unite si Canada.

Giselle este una dintre cele mai cunoscute capodopere romantice, prezentata in doua acte pe muzica lui Adolphe Adam si sub coregrafia lui Marius Petipa. Giselle a fost prezentata pentru prima data de catre Baletul Rus in 1910 la Palatul Garnier.

Rolul Gisellei este interpretat de catre Tatiana Bolotova, solista a Baletului de stat rus din Moscova sub conducerea lui Veceslav Gordeev. Frumusetea si abilitatile sale fizice exceptionale au ajutat-o sa ajunga la un nivel inalt de profesionalism in dans. In afara rolului „Giselle”, ea a interpretat un alt rol extrem de dificil, cel al lui Odette-Odile din Lacul Lebedelor. A interpretat de asemenea roluri principale in: Spargatorul de nuci (Maria), Frumoasa adormita (printesa Aurora), Don Quijote (Kitri) si multe altele.

Prim-solistul operei Giselle va fi castigatorul premiului Petipa, Dimitry Kotermin. Renumita vedeta internationala are calitati fizice si tehnice deosebite. El a interpretat roluri de mare anvergura ale baletului clasic in ”Pas de trios”, Lacul Lebedelor (printul Siegfried), Frumoasa adormita (printul Desire), Spargatorul de nuci (printul), ”Chopiniana” (poetul) si multe altele.

”Great Russian Ballets” are si un invitat special in turneul din Romania, Alexander Smoliyaninov, solist al teatrului Bolsoi din Moscova, din anul 2006.

Biletele sunt disponibile pe eventim.ro sau la agentiile de bilete locale.

Programul reprezentatiilor: 

1 mai – Cluj-Napoca, Teatrul National

2 mai – Galati, Teatrul Muzical

3 mai – Ploiesti, Casa Sindicatelor

5 mai – Sibiu, Casa Sindicatelor

6 mai – Timisoara, Filarmonica Banatul

7 mai – Pitesti, Casa Sindicatelor

8 mai – Oradea, Casa de cultura

11 mai – Bucuresti, Sala Palatului

13 mai – Iasi, Casa Studentilor

14 mai – Targu Mures, Filarmonica de Stat

 PHOTO/Russian State Ballet of Siberia

Sursa:

sapteseri.ro