Georgia Andreea Botez – Graţioasă, Adorabilă, Balerină

0
1381

„O balerină  trăieşte pentru aplauze. Aplauzele sunt semnul că  ea a făcut publicul să-i placă munca ei. Şi asta merită orice sacrificiu.” Georgia

Mă uit la fotografia de profil, urmăresc o variaţie clasică, citesc ale ei cuvinte, apelez şi la memoria mea si apoi, în mod natural, văd  povestea Georgiei ce mi se înfăţişează ca un balet in 2 acte: primul act, al copilei ce ţi-e uşor s-o aşezi intr-un tablou ale cărui „protagoniste” sunt florile şi zâmbetul său minunat şi care prinde viaţă animând scena cu mişcările sale atent lucrate, cu graţie, atitudine si frumuseţe şi actul doi în care vezi copilul talentat de azi cum creşte iar fiecare zi de muncă, de durere, de lacrimi sau de bucurie se transformă într-un pocal al balerinei din care ea, Georgia,  gustă esenţa muncii si a zâmbetelor sale dulci  şi, ca într-o magie, se transformă în prim-balerina ce strânge toate privirile şi fiecare bătaie de inimă în fiecare gest, mişcare si respiraţie interpretate pe o mare scenă… Nu pot fi decât fericit că sunt din nou martorul unei deveniri si al poveştii Georgiei Andreei Botez, graţioasă, adorabilă, într-un cuvânt Balerină.  Alexandru Marinescu

Povestea Georgiei:

„Vinovata” de legatura mea cu baletul este mama. Voia sa-mi umple timpul cu ceva si se tot gandea cu ce anume.La muzica si desen eram anti-talent (intre timp mi-am mai revenit). La modelling nu mi-a placut. N-am vrut nici macar sa-mi dau paltonul jos, dar sa mai fac si poze!

Vazand mama ca sunt elastica si ca stau mai mereu pe varfuri, s-a gandit la balet. Printr-o prietena de familie am ajuns la Dl. Adrian Caracas care m-a dus, apoi, la Studioul M al Operei Nationale. Acolo am intrat pe mana doamnei Magdalena Rovinescu. Aveam 5 ani la vremea aceea si pot sa spun ca o parte din copilarie am petrecut-o acolo, la Opera, in sala Studio.

A fost o perioada frumoasa, plina de amintiri de neuitat: „Magazinul de papusi”, spectacolul ce se tine de 2 ori pe an la Opera Nationala, Balul Vienez de la Palatul Parlamentului, concursuri nationale si internationale, turnee, emisiuni tv si multe altele. Datorita celor doi, domnului Adrian si doamnei Magda, nu numai ca am inceput sa iubesc baletul si sa-mi controlez emotiile, dar si sa-mi doresc sa devin balerina.

Astfel incat, dupa 5 ani de Studio M, m-am inscris la Liceul de Coregrafie Floria Capsali, in clasa a cincea. 

La liceu fac balet cate 2 ore pe zi. Dar pentru ca vreau sa progresez cat mai mult, ma pregatesc si dupa scoala. 
Am invatat ca fara munca si fara disciplina nu poti reusi oricat de talentat ai fi. 

Au fost zile in care am plans, zile in care am avut dureri, basici, bataturi, dar niciodata nu m-am gandit sa ma las. Sentimentul pe care-l ai atunci cand esti pe scena, cand lumea te aplauda si te felicita, nu seamana cu nimic, e unic.

O balerina traieste pentru aplauze. Aplauzele sunt semnul ca ea a facut publicul sa-i placa munca ei. Si asta merita orice sacrificiu.
Imi doresc sa ajung si eu sa fac publicul sa vina sa ma vada dansand. 
Le apreciez foarte mult pe Marianela Nunez, Natalia Osipova, Sylvie Guillem. Incerc sa invat de la fiecare dintre ele ceea ce mi se potriveste.

 

Bineinteles ca visul meu, ca al oricarei fete care face balet, e sa ajung candva prim-balerina. 

 

As vrea sa le multumesc, in primul rand, parintilor mei pentru tot suportul pe care mi-l ofera, stiu ca nu e usor.
Apoi, as vrea sa le multumesc tuturor celor au avut sau au in continuare rolul de a ma initia si de a ma perfectiona in aceasta arta numita balet, cea mai complexa dupa parerea mea; in ordine cronologica: Adrian Caracas (RIP), Magdalena Rovinescu, Adriana Martis, Florica Stanescu, Alice Necsea, Corina Dumitrescu, Ana Caraianopol si Lorelei Visinescu Bari. Sper ca intr-o zi sa-i pot invita la debutul meu ca prim-balerina.

 

 

 CV GEORGIA ANDREEA:

 

– 2005-2011- studii de balet la Studioul M al Operei Nationale
                – premiul 2 cu grupul la concursul international Danza Europa, San Marino, concurs organizat de LUDT, Italia.
                – summerschool de 2 saptamani in cadrul programului Dance in Italy, organizat la La Spezia de Ajkun Ballet Theatre din New York.
                – turneu de 10 zile in Egipt, la invitatia Operei din Cairo si a celei din Alexandria.
                – participare de YAGP, semifinala  de la Paris.
                – participare la finala YAGP de la New York, cu grupul.
                – workshop-uri la Scoala de balet a Operei din Paris, precum si la Alvin Ailey School din New York.
– 2011- prezent- participare la concursul ESDU si calificare in finala din Croatia.
                     – participare la prima editie a concursului WBC, Sibiu, si calificare in finala din Orlando, Florida.
                     – premiul 2 la concursul Dance Star organizat de Liceul Floria Capsali, in clasa a cincea, si premiul 1 in clasa a sasea.
                     – participare la YAGP, semifinala de la Paris.
                     – premiul 1 la Olimpiada de Coregrafie faza pe Bucuresti.
                     – premiul 2 la a treia editie a concursului WBC, Sibiu.
                     – premiul 2 la Olimpiada Nationala de Coregrafie, Constanta.
                     – participarea la Galele Liceului de Coregrafie.

 

Copii de elita – BaletRomania, un concept Alexandru Marinescu

Articol publicat in 11 mai 2014