Festivalul european al școlilor de balet „GRAND ASSEMBLÉ

0
529

Festivalul european al școlilor de balet
„GRAND ASSEMBLÉ 24 – 28 octombrie 2015

Fundaţia Culturală „Simona Noja” anunţă primul Festival European al şcolilor de balet „Grand Assemblé”, care se va desfăşura  în Cluj – Napoca, în perioada 24 – 28 octombrie 2015 şi la care participă reprezentanţi din România, Austria, Italia, Danemarca, Olanda şi US.

Site-ul festivalului 

 

Locatie: Cluj-Napoca, Liceul de coregrafie și Opera Română
Program: Workshop-uri, simpozion și demonstrații de balet, contemporan și jazz, spectacol. 
Varsta participantilor: 10-18+ ani

Spectacol pe scena mare a Operei Române din Cluj, în 28.10.2015
Workshop-uri: 12 workshop-uri de balet (4), dans contemporan (4), jazz (4)
Simpozionul: Conferință și mese rotunde pe tema „TALENT, CREATIVITATE & EFICIENȚĂ în școlile de balet”
Demonstrațiile de balet, contemporan și jazz: deschise publicului

Festivalul european al școlilor de balet „Grand Assemblé” își propune să devină un cadru privilegiat pentru stimularea comunicării artistice, în care tinerii artiști și maeștrii lor primesc șansa de a supune dezbaterii și atenției publice propria lor creație.
Drumul urmat cu consecvență de Fundația Culturală „Simona Noja” încă din 2002, spre o cât mai largă cuprindere a educației prin cultură, primind o dimensiune majoră odată cu consacrarea platformei „Balet Transilvania”, se amplifică și se diversifică acum cu noi forme adecvate vieții culturale clujene. Credem că astfel, fundația poate participa activ la promovarea orașului Cluj-Napoca pe arena europeana, ca un candidat principal în obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021! Simona Noja (Ambasador cultural al proiectului ECOC 2021)

Spectacolul va avea loc pe scena mare a Operei Române din Cluj, în 28.10.2015, și va cuprinde coregrafiile alese în urma selecției video ( trimise printr-un link – facebook, youtube, situl școlii, etc. până cel târziu la 30.09.2015); intrarea la spectacol este liberă;

Workshop-urile:
– sunt deschise tuturor, nu numai participantilor la festival, durează 50 si 90 de minute;
– se vor desfășura în zilele de 24, 25, 26 și 27 octombrie 2015, la Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică ” O. Stroia”, Calea Turzii nr. 1 si la Opera Română din Cluj-Napoca, P-ța Stefan cel Mare
-programul va fi prezentat separat;
-12 workshop-uri de balet (4), dans contemporan (4) si jazz (4);

Simpozionul:
– va avea două părți:
Conferința susținută de invitați -deschisă tuturor și discuții la masa rotundă -doar pentru directori și profesori;
– Tema: „TALENT, CREATIVITATE & EFICIENTA în școlile de balet”
– programul va fi trimis separat;
– profesorii care doresc să participe la mesele rotunde trebuie să se înscrie până în 30.09.2015; aceștia vor primi diplome eliberate în colaborare cu Casa Corpului Didactic Cluj, care pot fi incluse în portofoliul personal în scopul completării fișei de evaluare – domeniul: managementul carierei și dezvoltării personale.

Demonstrațiile de balet, contemporan si jazz vor cuprinde secvențe dintr-o oră de studiu, maxim de 15 minute/ pe școală; directorii interesați sunt rugați să contacteze fundatia.

Costurile:
Workshop-uri:
120€/ elev in total 12 workshop-uri
100€/elev 8 workshop-uri
80€/ elev 4 workshopuri
30€/ elev 1 workshop
profesorii, elevii si parintii interesați pot asista la toate workshop-urile (12€/zi) pe baza unei inregistrari si confirmari prealabile; profesorii participanti la simpozion si elevii participanti la festival asista gratuit.
Simpozion: gratuit
Demonstratii de balet, contemporan si jazz : gratuite
Spectacol: participarea este gratuita și intrarea este libera

Veți primi prin e-mailul pe care il comunicati:

1. Informații generale despre festival (romana sau engleza)

2. Formularul de înscriere -spectacol (1), simpozion (1), workshop-uri de balet (1), contemporan (1), jazz (1), precum și formularul pentru cei care doresc doar sa asiste (1) Vă rugăm să le completați în on-line!Linkul cu piesele pe care doriți sa le prezentati în festival, atașați -l în inregistrare (fiecare cu coregrafia nu mai mult de 5 minute) Data limită pentru înregistrare: 30/09/2015.
Pentru detalii sau nelamuri, va rugam contactati: office@simonanoja.com

Pentru spectacol vor fi selectate doar cele mai reprezentative coregrafii, cea mai bună coregrafie și interpretare vor fi premiate, coregrafiile vor putea fi achiziționate de BALET TRANSILVANIA!
Participarea la festival are loc pe propria raspundere.

Fundatia culturala Simona Noja

Sursa: Facebook