Festivalul european al școlilor de balet GRAND ASSEMBLÉ

0
762

Festivalul european al școlilor de balet „GRAND ASSEMBLÉ”

Cluj-Napoca, 22 – 26 octombrie 2016

Liceul de coregrafie si arta dramatica „Octavian Stroia“ si Opera Nationala Română

PROGRAMUL: Spectacol, workshop-uri, simpozion și demonstrații de balet, contemporan și jazz
VARSTA: 10-18+ ani

 

Spectacol pe scena mare a Operei Române din Cluj, în 26.10.2016

Workshop-uri: 12 workshop-uri de balet (4), dans modern și contemporan (4), jazz (4)
Simpozionul : Conferință și mese rotunde pe tema „Balet. Educatie. Transdisciplinaritate”
Demonstrațiile de balet, dans contemporan și jazz: deschise publicului

Festivalul european al școlilor de balet „Grand Assemblé”, aflat la cea de-a doua editie, isi doreste sa creeze pe langa un cadru elevat al comunicării artistice si coreografice în care tinerii artiști și maeștrii lor primesc șansa de a prezenta publicului propria lor creație, si prezentarea unui proiect-pilot in cadrul simpozionului pe tema: „Balet. Educatie. Transdisciplinaritate”, ca un posibil mod de accesare a lumii educationale prezente.
Drumul urmat cu consecvență de Fundația Culturală „Simona Noja” încă din 2002, spre o cât mai largă cuprindere a educației prin cultură, primind o dimensiune majoră odată cu consacrarea platformei „Balet Transilvania”, se amplifică și se diversifică acum cu noi forme adecvate vieții culturale clujene. Credem că astfel, fundația poate participa activ la promovarea orașului Cluj-Napoca pe arena europeana, ca un candidat principal în obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021!“ Simona Noja (Ambasador cultural al proiectului ECOC 2021)

Spectacolul va avea loc pe scena mare a Operei Române din Cluj, în 26.10.2016, și va cuprinde coregrafiile alese în urma selecției video (trimise printr-un link – facebook/ youtube, până cel târziu la 30.09.2016); regizorul spectacolului este maestrul Vasile Solomon; intrarea la spectacol este liberă.

Workshop-urile sunt deschise tuturor, nu numai participantilor la spectacolul festivalului si durează 75 sau 90 de minute; in total, vor fi 12 workshop-uri: 4 de balet, 4 de dans contemporan si 4 de jazz si se vor desfășura în zilele de 22, 23, 24 și 25 octombrie 2016, la Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „O. Stroia”, Calea Turzii nr. 2 din Cluj-Napoca (programul va fi prezentat separat); Costurile workshop-urilor: 132€ (590 RON) / 12 workshops; 110€ (490 RON) / 8 workshops; 90€(400RON)/ 4 workshops; 33€ (145 RON)/ 1 workshop. Profesorii, elevii si parintii interesați pot asista la toate workshop-urile (12€/zi) pe baza unei inregistrari si confirmari prealabile; profesorii care sustin expuneri la simpozion si elevii participanti la festival asista gratuit.
Platile pot fi efectuate fie in EURO, fie in RON; datele bancare le primiti in acordul de participare.

Simpozionul: va avea două părți: conferința susținută de invitați -deschisă tuturor și discuții la masa rotundă -doar pentru directori și profesori; intrarea este libera;
-Tema: „Balet. Educatie. Transdisciplinaritate” (programul va fi trimis separat);
– profesorii care doresc să participe la simpozion cu lucrare, trebuie să se înscrie până în 30.09.2016; aceștia vor primi diplome eliberate în colaborare cu Casa Corpului Didactic Cluj, care pot fi incluse în portofoliul personal în scopul completării fișei de evaluare – domeniul: managementul carierei și dezvoltării personale;

Demonstrațiile de balet, contemporan si jazz vor cuprinde secvențe dintr-o oră de studiu, nu mai mult de 15 minute/ pe școală; directorii interesați sunt rugați să ne contacteze; Intrarea libera;

Inscrierile la festival:
Pentru toti cei interesati sa participe la unul sau mai multe evenimente ale festivalului, va rugam sa  trimiteti un email pe adresa office@simonanoja.com
Veți primi pe adresa de email trimisa, urmatoarele documente:
1. acordul de participare, pe care va rugam sa il completati si sa ni-l retrimiteti pe adresa de email de mai sus;
2. Formularele de înregistrare: 1. spectacol, 2. simpozion, 3. workshop-uri de balet (B), contemporan (C), jazz (J), precum si 4. formularul pentru asistenta; toate aceste documente trebuie completate online.
3. Dupa ce intreaga procedura a inregistrarii a fost incheiata, va trimitem si toate celelalte detalii despre festival (romana sau engleza), impreuna cu acceptul participarii in festival.
Inregistrarile se fac online, prin google docs! Va rugam sa notati linkul cu piesele pe care doriți sa le prezentati în festival (facebook sau youtube) în formularul de inregistrare pentru spectacol;      (coregrafia max. 3 minute); Data limită pentru înregistrare: 30/09/2016
În caz de dificultate, contactati office@simonanoja.com sau pe facebook „Fundatia culturala Simona Noja“; veti putea controla in google docs coregrafiile acceptate in spectacol si participantii inscrisi la workshopuri si simpozion.
Pentru spectacol vor fi selectate doar cele mai reprezentative coregrafii. Fundatia isi rezerva dreptul de a inchide inregistrarile inainte de 30.09.2016, in cazul in care numarul participanilor depaseste capacitatea timpului si spatiilor prevazute.
Plata pentru workshop-uri si asistenta trebuie facuta pana pe 30.09.2016. Confirmarea platii se face in maximum 2 zile de la intrarea banilor in contul fundatiei.
Participarea la festival are loc pe propria raspundere.

Sursa: Facebook

BaletRomania, August 25, 2016