Auditie in Romania pentru intrarea la Northern California Dance Conservatory

1
391

AUDITII PENTRU BAIETI SUSTINUTE IN BUCURESTI DE BALLET MASTER THEODOR CONSTANT IN DATA DE 31 AUGUST 2013, ora 11.00  

 

An AUDITION for boys for the NCDC Pre-Professional division will be held in Bucharest, Romania, in August 31, 2013. For more information contact Theodore Constant: balletmaster@ncdc.com

LOCATIE DESFASURARE AUDITIE: Sena Studio Balet – Bucuresti, Timpuri Noi, str. Logofat Tautu, nr. 68, fosta fabrica Crinul, cladirea din spate, etaj 2

Oferta NCDC se refera la posibilitatea de acordare a unor burse de studii pentru baieti, pentru un an scolar, pe o perioada de 10 luni (cu posibilitate de prelungire) la Northern California Dance Conservatory, USA.

INFORMATII SCOALA, OPORTUNITATI, ACOMODARE:

Northern California Dance Conservatory se afla in Roseville, California, in zona capitalei Sacramento. Conservatorul are aproximativ 600 elevi distribuiti in diferite departamente de dans: Pre-profesional (fiind cea mai avansata – pentru cei care doresc sa devina profesionisti – si care include: Trainee – 11-13 ani, Apprentice – 14-16 ani, si Company – 16-21 ani), apoi Ambasador (pe diferite virste care au posibilitatea de a se afirma in numeroase spectacole publice), si Recreativ. Pentru primele doua divizii se tin auditii anuale in luna Aprilie, sau prin video intre Ianuarie si Aprilie.

Scoala are cinci studiouri cu podele elastice adecvate baletului, echipate conform celei mai noi tehnologii, cu cabine, birouri, etc. intr-o cladire noua, situata in centrul orasului. De  asemenea, exista un Teatru propriu de 150 locuri.

Profesorii sunt calificati si sunt coregrafi invitati pe parcursul fiecarui an, precum si un festival anual numit „Launch” care aduce artisti din jurul lumii si are scopul de a crea expunere, conectii, contracte si colaborari pentru elevii avansati care sunt aproape de absolvire:  http://www.launchdance.com/companies.html

Conservatorul prezinta bi-anual un spectacol mare (un balet clasic complet, si un balet contemporan si alte stiluri) pentru care se inchiriaza o sala intre 800 si 1800 de locuri, precum si o Gala bi-anuala care consta intr-o colaborare intre artisti vizuali si coregrafi, prezentata de elevii din selectia pre-profesionista.

De asemenea, NCDC prezinta o serie de spectacole anuale in Februarie pentru pre-profesionisti si ambasadori, precum si spectacole anuale in Iunie in care danseaza toti elevii scolii.

Se fac deplasari anuale delegate la festivaluri nationale sau internationale, la doua competitii (una nationala si una internationala), precum si la altele optionale.

In ultimii ani, elevii au capatat contracte in Companii profesionale in Statele Unite, Canada si Europa, precum si numeroase premii si burse la concursuri nationale si internationale, mai recent medalia de aur in finala internationala YAGP la New York in 2012 iar anul acesta medalia de aur la concursul international din Montpellier, Franta. De asemenea, multi copii au obtinut burse de studiu la Colegii si Universitati in Londra, Berlin si New York. 
Copiii sunt foarte motivati si competitivi in America si se sustin reciproc. Sunt de asemenea foarte uniti deoarece petrec mult timp impreuna la studiouri, dar si in timpul spectacolelelor, in deplasari, petreceri anuale de craciun, etc.

Grupurile sunt selectate nu numai sa fie armonioase din punct de vedere tehnic si artistic, dar si ca personalitati, pentru a mentine o calitate si o ambianta de munca pozitiva.

Acomodarea pentru cei mici va fi intr-o familie americana / pentru cei mari la un Colegiu in camera studenteasca, ambele contra cost.

Cei care doresc sa se prezinte la auditie in luna August, in Romania, sa-l contacteze pe Dl Theodore Constant, directorul baletului, la adresa de e-mail: balletmaster@ncdc.com indicand numele si varsta elevului (sau al elevilor).

In plus, in cazul constatarii unui potential deosebit, a unor abilitati sau aptitudini extraordinare ale unui elev, care nu are posibilitati financiare, D-l Theodore Constant ii va sponsoriza  acestui elev costurile de cazare pe perioada unui an scolar.

Mai multe informatii veti gasi aici:

http://www.ncdc.com/pre-professional.html

http://www.ncdc.com/scholorships.html

http://www.ncdc.com/facility.html

http://theodoreconstant.wix.com/arts
Contact: balletmaster@ncdc.com

BaletRomania, April 07, 10:41 PM

Articol actualizat in 26/28 iulie 2013

1 COMENTARIU