EXCLUSIVITATE – scoala romaneasca de coregrafie reprezentata la Sadler’s Wells Theatre

1
1664

EXCLUSIVITATE  – Scoala romaneasca de coregrafie reprezentata la cel mai inalt nivel de copii talentati din România!

Duminică 12 mai, începând cu ora 18.30, la Sadler’s Wells London’s Dance House, considerat a fi un templu al dansului si divertismentului cu o istorie de 330 de ani în Regat, Alina Cojocaru, prim-balerină a Companiei Regale de Balet de la Covent Garden, va susţine o gală de caritate în sprijinul organizaţiei Hospices of Hope, alături de partenerul său Johan Kobborg, prim-balerin la Covent Garden.

 

Repertoriul pregătit include repere din balete clasice dar şi neoclasice scrise de coregrafi celebri şi reprezentativi, respectiv Marius Petipa, John Neumeier, Tim Rushton sau Johan Kobborg. O seara încântătoare şi exclusivistă în care trecutul se va îmbina fantastic cu tendinţele prezentului în coregrafie dar şi cu elemente de anticipaţie ale viitorului.

Pe scena acestui regal vor urca alături de Alina Cojocaru prim balerinii  English National Ballet,  Daria Klimentova (desemnată în 2012 de criticii londonezi „cea mai bună dansatoare”) şi Vadim Muntagirov (awarded with a new „Lead principal title”), Steven McRae, Johan Kobborg, Frankie Hayward, Marcelino Sambe, James Hay, Lauren Cuthbertson şi Akane Takada balerini ai Şcolii Regale de Balet, Thiago Bordin prim solist al  Hamburg Ballet, Alexander Parish – Mariinsky Theatre, Anna Tsygankova si Matthew Golding – Dutch National Ballet (Het Nationale Ballet), Amsterdam, Isabelle Ciaravola – Ballet de l’Opéra National de Paris  dar şi  Charlie Siem un virtuoz al viorii.

Steven McRae este şi un geniu al tap-danceului iar Johan Kobborg este capabil sa creeze personaje pe baza experienţei şi imaginaţiei sale dezvăluindu-şi astfel şi latura artistică şi emoţională, creativă şi inovatoare în lumea dansului.

La începutul lunii martie 2013, celebra noastră balerină Alina Cojocaru a făcut o vizită discretă în România, în cadrul căreia a observat de aproape modul în care este susţinută construirea unui centru HOSPICE de Îngrijire Paliativă în Bucureşti (vezi aici info: http://www.hospice.ro/ şi http://www.hospicesofhope.co.uk/appeals_projects.htm#Bucharest in-patient Hospice Appeal) dar a făcut o vizită şi la Liceul de Coregrafie Floria Capsali din Bucureşti unde a observat desfăşurarea unei ore de studiu clasic, a făcut poze cu elevi ai liceului iar copiii s-au bucurat de ocazia de a cere autografe Alinei Cojocaru. Modul în care Alina a ţinut să puncteze vizita sa în România spune foarte multe despre caracterul deosebit al acesteia, despre modestia unui om care nu a ţinut să facă din vizita sa un subiect de presă ci pur şi simplu a venit în România pentru a pregăti Gala din 12 mai a.c. şi pentru a se interesa de soarta proiectelor derulate pentru România.

Am sentimentul că, într-o bună zi, Alina Cojocaru se va întoarce în România şi va oferi un exemplu al dedicaţiei profesionale pentru copiii români din baletul românesc.

În ianuarie 2012 am scris un articol despre Alina Cojocaru în siteul baletromania.ro Acesta poate fi găsit aici: http://www.baletromania.ro/alina-cojocaru-balerina-deceniului/

Balerinii români selectaţi pentru evenimentul exclusivist şi care vor dansa într-un fragment din „Johan Kobborg’s Salute”, care va fi totodată o premieră în UK sunt: Cosmin Marinescu, Bârzescu Maria Andreea şi Maria Mamara, copii cu vârste cuprinse între 11 şi 12 ani şi care au ocazia să traiască în „teatrul viselor dansului” momente ce cu siguranţă le vor marca cariera si personalitatea.

Profesorii acestor copii sunt cu siguranţă mândri şi bucuroşi şi trebuie menţionaţi: doamna Adriana Marţiş, doamnele Anca Gabriela Mândrescu şi Ana Caraianopol, doamna Lorelei Bari (în prezent director La Sylphide Studio Dans şi mentorul lui Cosmin), doamna Stocec Bot Rosemarie şi doamna Anamaria Ghinea.

Suntem de asemenea convinşi că întreg corpul profesoral al liceului  de coregrafie şi conducerea şcolii (info: http://www.liceuldecoregrafie.com/profesori.htm) sunt conectaţi la acest eveniment şi contribuie prin pregătire, organizare şi comunicare la marcarea excelenţei şi exemplului pe care-l putem da şi noi, românii pentru România şi pentru baletul românesc.

Dacă Alina Cojocaru ne oferă un exemplu al graţiei, modestiei, prieteniei, dedicaţiei, implicării putem încerca şi noi să fim prieteni întru interesul şcolii româneşti de balet şi al copiilor care muncesc şi performează în condiţii foarte grele şi cu suportarea unor costuri peste putinţa celor mai mulţi dintre noi.

Ţin să mulţumesc modului în care au comunicat şi contribuit astfel la scrierea acestui articol părinţilor Mariei Andreea Bârzescu şi Mariei Mamara dar şi doamnei Anca Niţescu care se ocupă de buna comunicare cu organizatorii evenimentului din Londra.

Informaţii referitoare la acest eveniment pot fi găsite aici: http://www.sadlerswells.com/show/An-Evening-for-Hospices-of-Hope

Caracterul unic al acestei Gale este dat de invitaţiile speciale disponibile pentru elita financiară şi corporatistă a lumii dar şi pentru puternicii prieteni ai valorilor baletului mondial şi ai cauzelor caritabile. Cu toate acestea, bilete pentru această Gală pot fi achiziţionate, preţul acestora fiind în medie de 40 de lire sterline, accesul la Gală fiind deschis tuturor iubitorilor de frumos. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Balet Romania, 29 Martie 2013

Preluarea informaţiilor sau a unor parti din acest articol se face numai cu trimitere la acest link http://www.baletromania.ro/?p=6062 şi cu menţionarea sursei: baletromania.ro 

In situatia in care detineti informatii de actualitate cu privire la acest eveniment puteti scrie la adresa office@baletromania.ro

Multumim instituţiilor mass-media interesate de acest eveniment şi care au publicat până în prezent ştirea:

ROMANIAN GLOBAL NEWS PRESA ONLINE HOTNEWS

 

 

Mulţumim pentru feed-back-ul primit National PR Coordinator, HOSPICE Casa Sperantei, domnului Daniel Bujorean.

 

 

 

Mulţumim de asemenea Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britaniei şi Irlandei de Nord şi Institutului Cultural Român din Londra care sunt alături de reprezentanţii de valoare ai artei româneşti.

ICR LONDON UK

 

 

Ultima actualizare: 10 Mai, 11:49 PM