Cursuri balet – Studio Galapagos

0
731

Studio Galapagos este un centru de educatie artistica, oferind cursuri pentru copii si adulti in domeniile: actorie, balet (alaturi de alte tipuri de dans), pictura, vorbire si dictie. In plus, propunem deopotriva o Scoala pregatitoare pentru admiterea la facultatea de teatru, in care, in urma unei selectii a participantilor, profesori universitari si actori de marca, asistati de tineri actori, vor indruma viitorii candidati la sectiile de actorie in dezvoltarea unei personalitati artistice proprii si a unui repertoriu de examen adecvat.
Cursurile de balet pentru copii au o valoare inestimabila pentru dezvoltarea ulterioara atat a corpului cat si a spiritului, invitand la cunoasterea „unui spatiu cu alte legi si alte densitati, descoperit de om prin dans” – dupa cum spunea Mircea Eliade in pledoaria pentru o forma de arta cu adevara speciala, „un mariaj perfect al trupului si mintii”.

Pentru cei mici este deja unanim reunoscut faptul ca studierea baletului constituie o cale de formare armonioasa in dezvoltarea catre maturitate a diferitelor parti corporale, prin intermediul miscarii dezvoltandu-se deprinderi motrice, creandu-se deprinderi de gandire creativa, datorita carora copiii se familiarizeaza cu limbajul specific fiecarui gen de dans in vederea diversificarii capacitatii de expresie, invatand totodata si relationarea cu spatiul si cu muzica.
Toate elementele specifice baletului (plie, battement tendu, battement jete, rond de jambe, grand battement jete etc.) ce vor fi asimilate de catre cursanti vor putea fi vizionate in spectacolul de sfarsit de an, insotite de asemenea si de alte tipuri de dans.

Cursurile de balet pentru adulti isi propun sa vina in ajutorul celor dornici sa invete sa danseze sau acelora care vor sa-si imbunatateasca felul de a se misca. Prin intermediul acestor sedinte va propunem o modalitate placuta de a va mentine conditia fizica si de a dobandi un limbaj specific fiecarui gen de miscare, in vederea diversificarii capacitatii de expresie.

E-mail: office@studiogalapagos.ro

Telefon: 0723.488.701/0721.700.522

Adresa: Strada Ion Brezoianu nr. 23, sector 1, etaj 5 (Palatul Universul)

http://www.studiogalapagos.ro/