Casa de Balet

0
1391

Atitudine, eleganta, incredere – Casa de Balet

Plutind pe varfuri, aparent fara efort, cu delicatetea specifica varstei, cu pasi lini pe o muzica de basm, o pirueta intr-un tutu vaporos in dreptul usii larg deschise si…a intrat. Asa incepe povestea unei fetite de patru-cinci ani, care se transforma peste noapte, in sunetul muzicii, intr-o printesa-lebada plina de gratie, eleganta si noblete.

O intampina zana cea buna care o invata felul in care trebuie sa se modeleze si sa gaseasca caracterul rolului – de a pluti, de a zbura, de a pasi incet – si alti mici balerini si balerine, intr-un decor desprins parca din basme. Un subiect sensibil, cat despre actori – portelanurile cele mai fine! Chiar asa, cu fiecare pirueta sau salt in aer, ai sentimentul ca se pot sparge.

Spargatorul de nuci – Actul 1
Spectacol oferit si realizat de Casa de Balet in colaborare cu Teatrul Ion Creanga Bucuresti.
Coregrafia: Catalina Tudor & Carmen Ene

Un control perfect, ritm, gratie si munca asidua – totul cu ajutorul unui adult din imediata apropiere, devotat, capabil sa viseze alaturi de ea, insotind-o la repetitii si incurajandu-i visele. Un adult care participa alaturi de copil nu doar la momentul final al serbarii, ci si pe parcurs pentru a intelege impreuna cu el ce inseamna si cum se simte in aceste ipostaze.

Usa Casei de Balet ramane in continuare larg deschisa pentru cine vrea sa ii treaca pragul zambind sfios si cu bucurie in ochi. Este la fel de important pentru un copil ca si pentru un adult sa i se potriveasca si mai ales sa ii placa ceea ce are de facut sau de invatat, sa isi foloseasca cat mai bine aptitudinile. Purtandu-le pasii inspre devenire, Casa de Balet -adevarat atelier de modelat caractere – le ofera sansa de a imbina bucuria jocului cu efortul sustinut si disciplina.

Inauntru, micutele balerine venite din timp pentru a-si schimba tinuta…

Daca vrei sa faci performanta sau numai sa-ti cultivi un hobby, o sala de balet cu oglinzi mari, pana in tavan, este locul ideal unde, petrecand momente placute in pasi de dans, vei dobandi in primul rand incredere in tine.

Cei mai mici invata notiunile si miscarile de baza in joaca. Se ridica pe varfuri pentru a prinde un fulg, apoi pliaza o floare in palma, pasesc marunt cand intra in camera secreta, isi deschid larg bratele pentru a invata sa zboare sau pentru a imbratisa.

Cei mai mari devin mai creativi si deprind echilibrul in miscare. Descopera o metoda de dans care le scoate in evidenta liniile corpului, care ii mentine sanatosi si in forma.

Cu totii vor urca pe o scena si vor face parte dintr-un spectacol, la finalul stagiunii. Unul din lungul sir al spectacolelor ce vor urma, caci aici orice pas spre o cariera in domeniu este incurajat cu atentie.

Telefon:  0724.238.365

Facebook Casa de Balet

Youtube Casa de Balet

Email:  info@casadebalet.ro

Casa de Balet este situata pe Calea Dorobanti nr. 127 – 129 la intersectie cu str. Washington, in sectorul 1 al capitalei.

Zona este accesibila indiferent de mijlocul de transport.