Balet fara limite la Teatrul de Balet Sibiu!

0
415

Balet fara limite !
O noua colaborare in lumea baletului intre Romania si Statele Unite ale Americii 

Dansatorii Teatrului de Balet din Sibiu si ai Baletului International din Houston vor prezenta miercuri, 14 martie,  incepand cu orele 19:00,  la Casa de Cultura a Sindicatelor un ,,Spectacol de dans clasic si contemporan’’.
Baletul International din Houston este o companie pentru tineret, in cadrul careia exista programe de formare, iar Teatrul de Balet din Sibiu este binecunoscut prin faptul ca promoveaza tinerii si produsele culturale de inalta calitate.
Nouă tineri dansatori ai companiei americane impreuna cu zece dansatori profesionisti ai baletului sibian vor prezenta dansul clasic si contemporan intr-un spectacol cu intrare libera pentru public.
Richard d’Alton, director artistic si coregraf al Baletului International din Houston este un profesor freelancer si coregraf stabilit in Sibiu. In ultimii 3 ani, Richard a fost profesor invitat pentru companii de balet faimoase in lume cum ar fi: Scoala de Balet Royal din Londra, Baletul Royal Winnipeg din Canada, Scoala de Balet al Operei Nationale din Viena, Baletul Semperoper din Dresden, Scoala de Balet National din Norvegia si Teatrul National de Balet din Praga.
Ca si coregraf pentru tinerii artisti, domnul d’Alton a fost recunoscut de 3 ori ca remarcabil coregraf la Youth America Grand Prix,  a castigat de doua ori titlul de coregraf al Aliantei de Dans din New York si a primit numeroase alte premii pentru coregrafie in competitiile Jump, Nexstar si Hall of Fame din S.U.A.
Intregul concept a plecat de la ideea ca Sibiul nu dispune de o scoala de  balet profesionist, domnul d’Alton sperand ca astfel va aduce in vizorul publicului sibian, talentul si prestigiul de care dau dovada acesti tineri.
Dansatorii Baletului International din Houston sunt castigatori a multor competitii si au fost selectati sa urmeze cursurile multor scoli de balet cum ar fi: Scoala de Balet Royal din Antwerpen, Belgia, Academia Kirov, Scoala de Blaet American Jacqueline Kennedy Onassis si Baletul Roial Winnipeg din Canada.
Toate acestea, combinate, cu experienta si performantele dansatorilor Teatrului de Balet din Sibiu, care, impreuna cu directorul Ovidiu Dragoman, vor crea o seara de dans ce va incanta atat publicul tanar cat si cel matur.
Intrarea la spectacol se face pe baza de invitatii, care se pot ridica luni 12 martie si  marti 13 martie, intre orele 12:00 si 16:00 de la secretariatul Casei de Cultura a Sindicatelor (intrarea laterala).

Pentru mai multe informatii despre:


Contact :
Ionela Mihalcea
marketing@sibiuballet.ro
0744.272555