Andreea Diana Dumitru – floare de lotus, alchimia perfecţiunii

0
1628

“Când dansez, am sentimentul că restul lumii dispare.” ANDREEA DIANA DUMITRU

Pe Andreea am văzut-o întâia oară acum 3 ani la un concurs organizat de liceul de coregrafie din Bucureşti apoi la un concurs regional de dans organizat tot în Bucureşti. În ambele ocazii, deşi scena de concurs era improprie unui act artistic adecvat, am observat cu bucurie calităţile remarcabile ale Andreei, deşi erau primele ei ieşiri în lumea competiţională după o pregătire profesională de foarte scurtă durată.

La Andreea nu ai cum să nu remarci ţinuta exemplară, atitudinea ireproşabilă, buna educaţie, zâmbetul, concentrarea, optimismul, graţia şi, nu în ultimul rând, modul cum ştie să prezinte ceea ce învaţă ore şi ore-n şir la cursurile de balet clasic. Este atentă, perfecţionistă şi cred că nu mai are nevoie decât de voinţă şi un dram de noroc pentru a duce munca sa la capăt, spre îndeplinirea frumosului său vis, acela de a deveni o balerină de succes.

Am iată, din nou, privilegiul de a fi martor şi susţinător al unui copil care, intuiesc eu, are şanse reale de a ajunge departe, de a zbura în vis de balerină şi de a trăi sentimentul de detaşare descris subtil de ea în motto-ul acestor rânduri: “Când dansez, am sentimentul că restul lumii dispare.” Deşi par cuvinte simple, mi-au atras atenţia întrucât le-am mai auzit cu un anume prilej din partea unei persoane dragi mie dar şi din partea unor artişti români consacraţi. Realizez acum foarte bine că sentimentul de detaşare este unul dintre caracteristicile balerinului concentrat şi responsabil pentru actul artistic şi care aşteaptă descătuşarea în final, moment în care poate simţi şi se poate bucura de „îmbrăţişările” publicului şi ale celor dragi.

Andreea este alchimia perfecţiunii pentru că are exact acele elemente ale naturii umane menite a fi dezvăluite, exploatate educaţional şi perfecţionate. Este frumoasă precum o floare de lotus şi are spiritul inconfundabil al unei învingătoare. Atunci când ai nevoie, fie ca ale mele cuvinte să-ţi dea aripi, Andreea! Baftă şi un drum presărat cu bucurii şi realizări!  Alexandru Marinescu

 

Andreea Diana D„Intr-o zi, pe la varsta de 4-5 ani, dansam in fata oglinzii si i-am spus mamei: “mama eu vreau sa dansez in degete”! Mama s-a amuzat foarte tare si mi-a spus ca asta se numeste balet. Asa ca, eu i-am spus ca vreau sa ma duca sa fac balet. Si i-am tot spus pana pe la 6 ani, cand in sfarsit m-a dus la o scoala de balet. Mi-a placut din prima zi totul: copiii, profesoara, muzica, costumele… pe urma repetitiile pentru spectacol, scena… Iar in clasa a IV a, m-am hotarat ca vreau sa devin balerina si i-am spus mamei ca vreau sa merg la liceul de coregrafie. Parintii nu prea erau de acord, dar au decis sa ma duca din acel an la cursurile suplimentare de balet ale Liceului de Coregrafie, in ideea ca poate ma razgandesc. Cum asta nu s-a intamplat, am dat examenul si am intrat.
De atunci ma pregatesc zilnic si la scoala si suplimentar, este foarte multa munca, dar o fac cu placere fiindca iubesc baletul si vreau sa-mi implinesc visul de a deveni o balerina de succes. Este greu, stiu asta, dar eu cred in sansa mea. Parintii acum ma sustin si fac eforturi mari sa ma duca zi de zi la scoala, la antrenamente, la opera si unde mai am eu nevoie, fiindca eu locuiesc in afara Bucurestiului. Ma bucur ca acum si ei cred in visul meu. Stiu ca drumul pana acolo e lung, ca mai am foarte mult de muncit, dar o fac cu bucurie si…drumul chiar e frumos: cu scena, emotii, costume, machiaj si aplauze.” Andreea Diana Dumitru

Andreea Diana Dumitru la WBCO Sibiu
Rezultate concursuri:
2012 – premiul 2 la concursul Dance Star organizat la Liceul Floria Capsali
2013 – participare la concursul YAGP-semifinala de la Bruxelles
– Stagiu de vara dans clasic si contemporan cu maestrii Alice si Lucian Necsea de la Opera din Viena
2014 – mentiune speciala la concursul World Ballet Competition de la Sibiu
– invitata in WBC Open Gala of the Stars desfasurata la Teatrul de Balet Sibiu
– Stagiu de vara curs intensiv la New England Movement Arts din Boston –SUA
– ESDU calificare in Croatia
-locul 1 la Concursul „Marele Premiu” al P.N.C
2015 – medalia de argint la concursul World Ballet Competition de la Sibiu
– invitata in WBC Open Gala of the Stars desfasurata la Teatrul de Balet Sibiu
– calificare in finala din Orlando – Florida
– locul 2 la Olimpiada de Coregrafie faza pe municipiu
– mentiune la Olimpiada Nationala de Coregrafie desfasurata la Bacau

BaletRomania, 17.04.2015